Γιατί το Battlefield 5 δε θα είναι στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Battlefield 5 in WWI

Πριν από μερικές μέρες η ιστοσελίδα πώλησης computer games World of Games, παρουσίασε στη λίστα των παιχνιδιών της το Battlefield 5, με ημερομηνία κυκλοφορίας 26 Οκτωβρίου του 2016 και με περιγραφή “Mehrspieler Taktik Shooter im 1. Weltkrieg”, που σημαίνει “shooter τακτικής στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο”. Μερικές ώρες μετά η ημερομηνία κυκλοφορίας και το κομμάτι της περιγραφής για τον 1ο ΠΠ είχαν αφαιρεθεί.

Battlefield 5 in WW1?

Τελικά θα είναι το Battlefield 5 στον 1ο Π.Π; Κατά τη γνώμη μου όχι. Παρακάτω θα παρουσιάσω μερικούς από τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι η DICE δε θα κάνει τέτοιο λάθος:

 • Περιορισμένη ποικιλία οχημάτων
 • Τα άρματα στον 1ο ΠΠ ήταν πολύ περιορισμένα. Τα πυροβόλα τους ήταν πολύ μικρού διαμετρήματος και τα άρματα ήταν εξαιρετικά βαριά και κινούνταν με πολύ μικρές ταχύτητες.

  Εκτός αυτών υπήρχαν και τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα (πρόδρομος των APC) τα οποία είχαν μόνο πολυβόλα, που ήταν ταχύτερα και με λιγότερη θωράκιση.

  Στον αέρα υπήρχαν αρκετοί τύποι αεροπλάνων, από μαχητικά έως και βομβαρδιστικά, με βόμβες όμως πολύ μικρής εμβέλειας.

 • Απουσία επαρκούς ποσότητας εκρηκτικών
 • H DICE έχει δηλώσει ότι το νέο Battlefield θα έχει περισσότερο destruction. Για να καταστεί δυνατό αυτό πρέπει να υπάρχουν αρκετά βλήματα ή βόμβες που να διαλύουν τοίχους. Αντ’ αυτού στον 1ο ΠΠ δεν υπήρχαν τέτοιου είδους βλήματα, ούτε καν αντιαρματικά βλήματα, ενώ τα βομβαρδιστικά είχαν βόμβες που είχαν κυρίως στόχο το πεζικό.

 • Είδος μαχών
 • Ο 1ος ΠΠ είναι γνωστός από τις μάχες χαρακωμάτων που τον χαρακτήρισαν. Το μεγαλύτερο μέρος του εκτυλίχθηκε με τις αντίπαλες πλευρές να περιμένουν στα χαρακώματα αφήνοντας το δηλητήριο χλώριο να κάνει τη δουλειά τους.

 • Περιορισμένος αριθμός όπλων
 • Αν και υπήρξαν τα πρώτα υποπολυβόλα (submachine gun), τα περισσότερα όπλα ήταν ‘bolt-action’ με ελάχιστα αυτόματα, και πολυβόλα που ήταν σταθερά και όχι κινητά.

  Συνέπεια των παραπάνω θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό gameplay. Αρκετά πιο αργό, χωρίς τις εξάρσεις που προσφέρουν τα modern shooters.

  Εσείς τί πιστεύετε, θα είναι το Battlefield 5 στον 1ο ΠΠ; Γράψτε από κάτω την άποψή σας.

Leave a Reply