Και το όνομα αυτού… Battlefield 1

Battlefield 1

Επιτέλους η στιγμή που περιμέναμε έφτασε, και η DICE παρουσίασε το νέο παιχνίδι της σειράς με όνομα Battlefield 1.

Σε μια live παρουσίαση που διήρκεσε λίγο πάνω από μία ώρα, ακούσαμε μέλη της ομάδας παραγωγής της DICE να μιλούν για το παιχνίδι, αλλά και για την ιστορία του franchise, και το σημαντικότερο είδαμε το πρώτο trailer για το παιχνίδι:

1ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Όπως είναι φανερό από το trailer, αλλά και από τον τίτλο του παιχνιδιού, η DICE επέλεξε ως χρονική περίοδο τον 1ο ΠΠ για να δημιουργήσει το παιχνίδι. Αυτό ήταν κάτι που είχε διαρρεύσει κατά το παρελθόν, αλλά λόγω της ιδιομορφίας της συγκεκριμένης περιόδου δεν είχε γίνει πιστευτό.

Όμως οι σχεδιαστές κατέστησαν σαφές ότι το σκηνικό δε θα είναι 100% ιστορικά σωστό, καθότι θα υπάρχουν αλλαγές ‘σχεδιαστική αδεία’ ώστε το Battlefield 1 να έχει τα στοιχεία που θα κάνουν πιο ενδιαφέρον το gameplay.

Τα όπλα του Battlefield 1

Όσον αφορά τα όπλα και τα οχήματα που είδαμε, κυριάρχησαν τα αεροπλάνα (διπλάνα και τριπλάνα), άρματα όπως το Mark V, άλογα, θωρηκτά, ζέπελιν, τρένα και πυροβολικό. Είδαμε μάσκες αερίων (καθώς και τα αέρια), σπαθιά και ρόπαλα, φλογοβόλα, πολυβόλα και πιστόλια.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, θα μπορείς να πολεμήσεις από το άλογο, τα μεγάλα άρματα (καθώς θα υπάρχουν και μικρότερα) θα μπορούν να μεταφέρουν μια ολόκληρη squad και θα υπάρχει αρκετό destruction, αλλά χωρίς αυτό να χαλάει το gameplay. Τα θωρηκτά θα μπορούν να χειριστούν από τους παίκτες (μαζί τους πιθανότατα και τα ζέπελιν ή το πυροβολικό) αν και αυτά θα είναι μάλλον assets του commander, όπως υπήρχαν αντίστοιχα και στο Battlefield 4.

Νέο ενδιαφέρον επίσης θα δώσει η χρήση των δηλητηριωδών αερίων, τα οποία θα δημιουργούν περιοχές μη προσβάσιμες στους αντιπάλους. Πιθανότατα η μάσκα αερίων, που θα είναι διαθέσιμη ως αντίμετρο, θα είναι κάποιο είδος gadget που θα μπορεί να επιλεχτεί ή όχι από τους παίκτες.

Οι τοποθεσίες

Σύμφωνα με τη σελίδα περιγραφής του παιχνιδιού θα δούμε μάχες στις Ιταλικές Άλπεις, στις ερήμους της Αραβίας (ή της Αφρικής), καθώς και σε μια υπό πολιορκία Γαλλική πόλη. Στο trailer επίσης είδαμε χαρακώματα, που υποδηλώνουν το δυτικό μέτωπο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Battlefield 1 θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2016, για PC, Playstation 4 και Xbox One. Υπάρχει επίσης η έκδοση ‘Early Enlister’ η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους τυχερούς να παίξουν το παιχνίδι από τις 18 Οκτωβρίου, καθώς και κάποια έξτρα packs όπως και 5Χ battlepacks.

Στο Origin, η απλή έκδοση θα στοιχίζει 60€, ενώ η deluxe 80€ και η προπαραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει.

Hands on στην EA Play

Οι τυχεροί οι οποίοι θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην EA Play (12-14 Ιουνίου, Λονδίνο & Λος Αντζελες), θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι, πιθανότατα στο multiplayer. Για τους υπόλοιπους, θα είναι η πρώτη ευκαιρία να γνωρίσουμε πως θα είναι το παιχνίδι στην πραγματικότητα.

Επίλογος

Η επιλογή του 1ου ΠΠ ως χρόνο και τόπο για το καινούριο Battlefield ξένισε αρκετούς. Από την άλλη πιθανότατα είχε υπάρξει ένας κορεσμός του modern σκηνικού (BF:BC2, BF3, BF4) και η επιλογή του μέλοντος θα ήταν μαλλον χειρότερη για το franchise. Σίγουρα θετικό ότι επιστρέφουμε στα core Battlefield (μετά τη δυστυχέστατη παρένθεση του Hardline).

Οι περισσότεροι από μας αναρωτιώμαστε πως θα καταφέρει η DICE να δέσει τα τελείως διαφορετικά διαθέσιμα όπλα με την πραγματική γεύση Battlefield, που όλοι οι οπαδοί της σειράς αναζητούν.

Leave a Reply