Τα όπλα του Battlefield 1

Δόθηκαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα όπλα που θα περιέχει το Battlefield 1, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μάχες σώμα με σώμα. Δείτε το μικρό trailer παρακάτω:


Εκτός από το όμορφο video, το οποίο μάλλον αποτελεί κομμάτι του trailer που θα δοθεί στη δημοσιότητα στην EA Play, αλλά και στην E3, για το Battlefield 1, είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε μια μικρή σειρά Ε&Α από τον σχεδιαστή των όπλων, Julian Schimek:

Ε: Τι διαφορές θα έχουν στο χειρισμό τα όπλα του Battlefield 1 σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους;
Α: Θα είναι πιο εξειδικευμένα. Για το καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να ξέρεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, ώστε να χρησιμοποιήσεις το σωστό όπλο στην κατάλληλη περίσταση. Η σωστή χρήση του όπλου θα έχει μεγαλύτερη επιβράβευση στο Battlefield 1.

 

Ε: Θα νιώσουν οι παίκτες οικειότητα με τα gadget του Battlefield 1;
Α: Αν και θα είναι διαφορετικά από τους προηγούμενους τίτλους, αλλά θα είναι οικεία για τους παίκτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 1ος ΠΠ είχε πολλές καινοτομίες όπως τα άρματα και οι διατρητικές σφαίρες, αλλά και ιατρικά και αναγνωριστικά gadget τα οποία ήταν επαναστατικά για τον 20ο αιώνα.

 

Ε: Θα μπορούμε να εξατομικεύσουμε τα όπλα μας;
Α: Τα περισσότερα όπλα θα επιτρέπουν την προσθήκη ξιφολόγχης και αλλαγές στο χειρισμό, όπως και στα σκοπευτικά. Θα έχουμε φανταστικά skin για τα όπλα, αλλά θα μιλήσουμε για αυτά τους επόμενους μήνες.

 

Ε: Πώς θα είναι τα τυφέκια των ελεύθερων σκοπευτών (snipers);
Α: Οι παίκτες που τα χρησιμοποιούσαν στους προηγούμενους τίτλους θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Μια διαφορά όμως είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται στη σωστή απόσταση, όχι κοντα, αλλά ούτε και πολύ μακριά. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη θέση για να είσαι αποτελεσματικός.

 

Ε: Τα όπλα μάχης σώμα με σώμα θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο;
Α: Οι μάχες σώμα με σώμα ήταν πιο συχνές στον 1ο ΠΠ. Σχεδιάσαμε μια γκάμα από διαφορετικά όπλα για τέτοιου είδους αναμετρήσεις, καθένα από αυτά με διαφορετικά χαρακτηριστικά ταχύτητας επίθεσης και ζημιάς.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα όπλα στο Battlefield 1

Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα μια λίστα με 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το όπλα στο Battlefield 1:

 • Τα νιώθεις γρήγορα επειδή είναι.
  Είτε χρησιμοποιείς ημιαυτόματο τυφέκιο, είτε ένα ισχυρό πολυβόλο, το Battlefield 1 έχει πληθώρα όπλων που σε προκαλούν να πατήσεις τη σκανδάλη. Γενικά τα όπλα θα φαίνονται πιο γρήγορα από ότι θα περιμένατε. Εκτός από την προσθήκη βαρύτητας και αντίστασης αέρα στην τροχιά των σφαιρών, αυξήσαμε την ταχύτητά τους. Αυτό αυξάνει την ταχύτητα και την αυθεντικότητα του gameplay.
 • Υπάρχουν 6 κατηγορίες όπλων.
  Υπάρχουν οι καραμπίνες (για κοντινές αποστάσεις), τα υποπολυβόλα (SMGs) για κοντινές και γρήγορες ριπές, τα πολυβόλα (LMGs) για να ‘θερίζεις’ σε μεσαίες αποστάσεις, ημιαυτόματα τυφέκια που είναι ισορροπημένα και ισχυρά, πιστόλια για ώρα ανάγκης και τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή για αυτό που όλοι γνωρίζουν.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
  Κάθε κατηγορία όπλου έχει αρκετά όπλα να διαλέξεις, καθώς τα όπλα της εποχής ήταν αρκετά διαφορετικά το ένα από το άλλο. Η αλήθεια είναι ότι στον 1ο ΠΠ έγινε η χρήση αρκετών όπλων για πρώτη φορά όπως τα υποπολυβόλα και τα ημιαυτόματα. Και στο Battlefield 1 θα έχουμε την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε.
 • Είναι υπεραποτελεσματικά.
  Η τεχνολογία αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα κατά τον 1ο ΠΠ, με αποτέλεσμα εξαιρετικά και το κυριότερο ιδιαίτερα αποτελεσματικά όπλα σε αυτό που σχεδιάστηκαν να κάνουν. Είτε ανοίγετε τρύπες σε τοίχους ή δοκιμάζεται το σημάδι σας ως ελεύθερος σκοπευτής από την άλλη άκρη του χάρτη, θα βρείτε τα όπλα μοντέρνα και διασκεδαστικά.
 • Η εξατομίκευση των όπλων είναι πιο εστιασμένη.
  Θέλαμε να σας επιτρέψουμε να εξατομικεύσετε τα όπλα σας, αλλά ταυτόχρονα δώσαμε προσοχή στην γνώμη σας για την υπερπληθώρα των εξαρτημάτων. Γι’ αυτό στο Battlefield 1 γίνεται η χρήση τριών προκαθορισμένων εξοπλισμών για το κάθε όπλο. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να εξατομικεύσετε τα όπλα αλλά με ένα πιο εστιασμένο τρόπο.
 • Κάθε όπλο έχει 3 προκαθορισμένους εξοπλισμούς.
  Ίσως θέλετε η καραμπίνα σας να έχει λίγο παραπάνω ‘δύναμη’; Ή να έχει λίγο περισσότερη σταθερότητα αντί για ευστοχία; Οι προκαθορισμένοι εξοπλισμοί θα σας βοηθήσουν. Έτσι θα έχετε στη διάθεσή σας τρεις, έτσι ώστε να διαλέγετε ανάλογα με την περίσταση. Εννοείται ότι θα έχετε την δυνατότητα να τους προσαρμόσετε, αλλάζοντας τα σκοπευτικά, τo zoom και άλλα.
 • Υπάρχουν αρκετοί τύποι όπλων για μάχη σώμα με σώμα.
  Οι μάχες σώμα με σώμα ήταν σημαντικό στοιχείο του Μεγάλου Πολέμου, και παρότι θα έχετε πολλές επιλογές για να πολεμήσετε από απόσταση, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη όπλων για μάχη σώμα με σώμα, καθένα με διαφορετική ταχύτητα και ζημιά στον αντίπαλο. Κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία, για να κόψουν σύρματα, να καταστρέψετε οδοφράγματα ή να προξενήσετε ζημιά σε ελαφρά οχήματα.
 • Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε εφόδους με ξιφολόγχη.
  Η μικρή απόσταση είναι σημαντική όταν θέλετε να κάνετε ένα melee kill. Αν προσθέσετε την ξιφολόγχη στο όπλο σας, θα κάνετε μια τέτοια κίνηση πιο εύκολη, αφού θα έχετε τη δυνατότητα να κάνε έφοδο με ξιφολόγχη. Πραγματοποιήστε επαφή και ο αντίπαλός σας είναι σε γρήγορη πορεία προς το νεκροταφείο.
 • Υπάρχουν και άλλες χειροβομβίδες εκτός των χειροβομβίδων θρυμματισμού.
  Εκτός από τις κλασσικές χειροβομβίδες θρυμματισμού θα έχετε την ευκαιρία να ρίξετε χειροβομβίδες αερίων (χαμηλή ζημιά για αρκετή ώρα), ή εμπρηστικές (πολλή ζημιά για λίγη ώρα) και άλλες. Η σωστή επιλογή μπορεί να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.
 • Η ηχητική πιστότητα είναι κορυφαίας ποιότητας.
  H DICE είναι γνωστή για την ηχητική ποιότητα που προσφέρει στα παιχνίδια της και δε σκοπεύουμε να σας απογοητεύσουμε στο Battlefield 1. Από τον κρότο της εκπυρσοκρότηση μιας καραμπίνας, μέχρι τον ήχο της σκανδάλης χωρίς σφαίρα στη θαλάμη, ηχογραφήσαμε μια πληθώρα αληθινών ήχων για να τους χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι. Θα μπορείτε να ακούσετε ακόμα και όταν η γεμιστήρα σας είναι έτοιμη να αδειάσει – το όπλο κάνει διαφορετικό ήχο όταν υπάρχουν λιγότερες σφαίρες.

Όλα αυτά περιμένουμε βέβαια να τα δούμε στις 12 Ιουνίου (ή καλύτερα τα μεσάνυχτα 12 με 13 Ιουνίου) οπότε αρχίζει και το 1ο stream με live multiplayer gameplay από το Battlefield 1. Θα είναι σίγουρα για όλους η πρώτη ευκαιρία να κρίνουν αν και κατά πόσο η επιλογή του Μεγάλου Πολέμου θα είναι επιτυχημένη για το Battlefield 1.

Πηγή: Battlefield portal

Leave a Reply