“Η μισή μου ομάδα έπαιζε με cheat”

Cheating Clan

Πριν από μια εβδομάδα, είχα μια επικοινωνία με έναν πρώην παίκτη γνωστής Ελληνικής clan. Αυτός μου διηγήθηκε πως ο ίδιος και κάποιοι συμπαίκτες του έπαιζαν με cheat!

Παρακάτω θα διαβάσετε την ιστορία του, η οποία διήρκησε περίπου 2 μήνες. Ας σημειωθεί ότι τα nickname των εμπλεκομένων έχουν αλλαχτεί για προφανείς λόγους, αν και ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι έκανε χρήση cheat, καθώς και να υπερασπιστεί το αληθές των λεγόμενών του, τα οποία σας παραθέτω ακολούθως:

Εν αρχή τα macros

Στις αρχές Απριλίου του 2015, εγώ (wolf), ο quick και ο phantom_Bi1ll, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε macro τα οποία αφαιρούν το recoil/spread. Έτσι ο quick, αγόρασε 3 macros, τα οποία εγκαταστήσαμε και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε. Εννοείται η απόδοσή μας ανέβηκε, αλλά όχι πάρα πολύ διότι το macro δεν είναι σε καμία περίπτωση aimbot ή wallhack, τα οποία και δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι και το macro θεωρείται cheat, αν και δεν δίνει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα όπως το aimbot για παράδειγμα.

Η βοήθεια του αρχηγού

Μετά από μια εβδομάδα, ο παίκτης phantom_Bi1ll, δεν ένιωθε ικανοποιημένος από την απόδοσή του με τα macros και ήθελε κάτι καλύτερο. Έτσι αποτάθηκε στον ιδρυτή και αρχηγό της ομάδας, Perseas. O Perseas ήταν, και είναι ακόμα, server admin, admin στο metabans και ‘ειδικευμένος’ στον εντοπισμό cheater.

Με αυτό το σκεπτικό ο phantom_Bi1ll του ζήτησε, να του βρει ‘καλά’ cheat, που δεν ανιχνεύονται. Τον απείλησε μάλιστα ότι αν δεν του τα βρει θα φύγει από την ομάδα.

Αυτό φάνηκε να βάζει το νερό στ’ αυλάκι και μετά από περίπου 10 μέρες ο Perseas, μας έδωσε μερικές ιστοσελίδες που πουλούσαν cheat, ώστε να παραγγείλουμε από εκεί.

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, υπάρχουν cheat που δεν είναι ανιχνεύσιμα ακόμα και από το ESL Anticheat. Εννοείται ότι πρέπει να πληρώσει κάποιος για αυτά.

Τα cheat στο ESL

Την πεντάδα μας συμπλήρωναν τότε, fiatakias και stergios. Ο fiatakias ήταν 50-50 για τη χρήση cheat, ενώ ο stergios ήταν αρνητικός. Οι τρεις μας πάντως, wolf, quick και phantom_Bi1ll ενεργοποιήσαμε το multihack που μας είχε προτείνει ο Perseas. Οι επιλογές που έδινε ήταν πραγματικά απίστευτες. Humanized aimbod, esp, wallhack και άλλα.

Αν και πλέον η απόδοσή μας είχε ανεβεί κατακόρυφα, πράγμα που έγινε αντιληπτό από τους αντιπάλους μας στο ESL που άρχισαν να κάνουν παράπονα, εγώ δεν χαιρόμουν τόσο. Πλέον ένιωθα ότι δεν έπαιζα ένα game αλλά κάτι άλλο. Αυτό με έκανε σε 3-4 μέρες να δηλώσω στους άλλους ότι θα σταματήσω να το χρησιμοποιώ.

Ο phantom_Bi1ll προσπάθησε να με πείσει για το αντίθετο, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς μετά από αυτό η συμπεριφορά των συμπαικτών μου άλλαξε και άρχισαν να με αποφεύγουν.

Να προσθέσω εδώ ότι υπήρχε και άλλος ένας που έκανε χρήση cheat. Το nickname του είναι theitalian και τα χρησιμοποιούσε κυρίως για να ανεβάσει γρήγορα το account του. Αυτός μας το εκμυστιρεύτηκε όταν κατάλαβε ότι χρησιμοποιούσαμε κι εμείς.

Τα παράπονα

Αποφάσισα να κάνω παράπονα στον Perseas. Του είπα ότι χρησιμοποιούν τα cheat και μάλιστα ο quick έχει 2ο account με 40% accuracy και με έχουν κάνει πέρα επειδή δεν ήθελα να συνεχίσω. O Perseas μου υποσχέθηκε ότι θα τους μιλήσει πράγμα που έκανε, αλλά η συμπεριφορά τους παρέμεινε η ίδια και απέναντί μου και όσον αφορά τα cheat.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι εκείνο τον καιρό έμπαιναν ξένοι admin public server στο teamspeak μας και έκαναν παράπονα για τον phantom_Bi1ll. Ο Perseas προσπαθούσε να τους πείσει ότι είναι καθαρός

Η αποχώρηση

Βλέποντας ότι είμαι ανεπιθύμητος λόγω της συνειδητής μου άρνησης να κάνω χρήση cheat, αποφάσισα να αποχωρήσω από την ομάδα και να αναζητήσω την τύχη μου αλλού.

Όταν εγώ άκουσα την ιστορία, πραγματικά έμεινα άναυδος. Όχι επειδή έγινε χρήση cheat. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι ότι συμβαίνει. Αλλά εδώ έχουμε παίκτη να απειλεί τον αρχηγό της ομάδας του ότι θα φύγει αν δεν του βρει ‘το καλό το πράμα’ κι αυτός αντί να τον διώξει με τις κλωτσιές, ενώ είναι server admin και metabans admin, υποχωρεί στην απειλή, του βρίσκει cheat και προσπαθεί να τον καλύψει σε άλλους server admin όταν αρχίζουν να τον υποπτεύονται.

8 Comment

 1. wlz4rd says:

  Den ton Lene Persea re **** ton lene XD

  Edit: Προς προστασία των εμπλεκομένων παρακαλώ να μην γίνονται υποθέσεις για το ποιοι είναι.

 2. Pirin0s says:

  Ρε σεις ποιοι ξεφτίλες είναι αυτοί; χαχαχαχαχαχαχα. Το μόνο που έχω να πω έπεται και συνέχεια θα ξεβρακωθούν όπως τους αξίζει. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα και καλά θα κάνουν να φοβούνται γιατί είναι θέμα χρόνου να σκάσει η φούσκα των αχρειοτήτων τους . Ανάξιοι ακόμα και αναφοράς για μένα πλεόν.

 3. kastelano-thegod says:

  ηταν η καλοκαιρινη προπονησει που κανανε. βεβαια οταν τους πηραν πρεφα σταματησαν να παιζουν esl. ολα αυτα εντελως τυχαια .

 4. AssVas says:

  “Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, υπάρχουν cheat που δεν είναι ανιχνεύσιμα ακόμα και από το ESL Anticheat. Εννοείται ότι πρέπει να πληρώσει κάποιος για αυτά.”

  Συγνώμη αλλά με ένα Google search μια χαρά γνωστό είναι . Ντροπή στα άτομα και στον admin . Τα ονόματα θα έπρεπε να ανακοινωθούν σε ένα Hall of Shame .

 5. PrEssurE says:

  Ένα δάκρυ κύλησε. :'( :'( :'(
  Αχαχαχαχα.

 6. bLaCkz0r says:

  και σιγουρα θα υπαρχει και συνεχεια..

  Edit: Παρακαλώ μείνετε επί του θέματος.

 7. ABSandTRAPS says:

  Κλασικά τα παιδιά της φάπας…

 8. lostreboy says:

  Η ξεφτηλα σε ολο της το μεγαλειο.. αν χριαζεστε cheatia για να παιξετε ενα ευκολο game οπως το bf4, τοτε: GO BACK TO TERIS!!!

Leave a Reply