Ελλάδα VS Πορτογαλία στο Nations Challenge

Greece VS Portugal

Χτες το βράδυ επρόκειτο να γίνει ο αγώνας Ελλάδα VS Πορτογαλία στο Nations Challenge 2016. Δυστυχώς, όπως θα διαβάσετε παρακάτω ο αγώνας δεν έγινε.

Οι διαπραγματεύσεις

Η πρώτη επαφή των ομάδων έγινε 20 λεπτά πριν τον αγώνα, με εκπρόσωπο της ομάδας μας τον Proteas. Οι Πορτογάλοι ζήτησαν να γίνει ο αγώνας 1 ώρα αργότερα, δηλαδή στις 10 μ.μ. αφού κανονικά ήταν προγραμματισμένος στις 9.

Η απάντηση στο αίτημά τους ήρθε 35 λεπτά αργότερα και ήταν κάτι που μάλλον δεν το περίμεναν. Ο proteas, δήλωσε εκ μέρους της Εθνικής, ότι λόγω ‘άλλων προβλημάτων’ η Εθνική δε θα αγωνιστεί και οι Πορτογάλοι μπορούν να πάρουν τον αγώνα ‘στα χαρτιά’.

Αν και οι Πορτογάλοι πρότειναν να μετακινηθεί ο αγώνας σε άλλη ημερομηνία, δεν υπήρξε καμία τέτοια βούληση από τη δική μας πλευρά και έτσι το αποτέλεσμα κατοχυρώθηκε υπέρ της Εθνικής Πορτογαλίας.

Η επίσημη δήλωση εκ μέρους της Εθνικής μας από τον Proteas στη σελίδα του αγώνα ήταν:

Team Greece declares that it will not participate in the match
(No Show)Good luck in your next match Portugal.

Έτσι τελείωσαν, άδοξα μάλλον, οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας στο Nations Challenge 2016, αφήνοντας στην Πορτογαλία τη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση.

Στον ίδιο όμιλο η Ιταλία κέρδισε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα τη Νότιο Αφρική με 422-293.

Τελική Βαθμολογία

Η τελική βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής:

 Team Italy 2016 2221
 Team Southern Barbarians ZA 1715
 Team Portugal -1231
 Team Greece 2016 -2705

Η επόμενη μέρα

Λίγη ώρα αργότερα οι ιθύνοντες της Εθνικής δημιούργησαν νέο platoon στο battlelog με founders (ιδρυτές) τους Proteas (HAF), 9xiliosta (H3RO), GR_BeNeTToN (GRFS) και cubanosgr (GROF), οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι στις αντίστοιχες ομάδες τους.

Τί μπορεί να σημαίνει αυτό, αφού η Εθνική πιθανότατα δε θα έχει επίσημες υποχρεώσεις μέχρι του χρόνου; Ίσως μια καινούρια αρχή…

8 Comment

 1. Rotser says:

  Σε περίπτωση που τα γεγονότα έγιναν όπως περιγράφονται στο παραπάνω άρθρο, το ερώτημα που γενιέται δεν είναι μόνο το “Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ύδριση της νέας official (?) Εθνικής ομάδας”, αλλά κυρίως,
  γιατί αυτοί που:
  ——————————————————————
  1. Το βάλαν στα πόδια πριν τελειώσουν οι αγώνες.
  Με βάση το άρθρο (δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη πηγή ενημέρωσης, ούτε καν στο platoon της Εθνικής) φαίνεται σαν να μας παρακάλαγε η Πορτογαλία να μην το πάρει στα χαρτιά και να μετατοπιστεί το παιχνίδι, αλλά εμείς δεν θέλαμε να γίνει το παιχνίδι ακόμα και αν είχαμε μια τελευταία ευκαιρία με μία απο τις πιο εύκολες ομάδες στο όμιλό μας.
  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίξανε τον τελευταίο αγώνα αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή δημιούργησαν καινούργια Εθνική που μάλιστα μάζεψε περισσότερους απο 10 που χρειάζονταν για να διεξαχθεί ο τελευταίος για τα μπαράζ αγώνας)

  2. Εξαιτίας τους χάνεται η αξιοπιστία και το “rating + reputation” της Εθνικής-Ελληνικής ομάδας.
  (δεν αναφαίρομαι στο ότι μας κατατρόπωσε η Ιταλία και η Αφρική (αναμενόμενο ήταν αφού είναι απο τις καλύτερες ομάδες…, τουλάχιστον όμως παίξαμε) αλλά στο ότι δείχνουμε αναξιοπιστία, και δεν απαντάμε στις άλλες ομάδες έγκαιρα για την διεξαγωγή των παιχνιδιών. Συνέβηκε σχεδόν με όλες του ομίλου μας μέσω του επίσημου site της esl που κατά τα άλλα όσοι συμμετείχαν τρέξανε να πάνε να γραφτούν στην ομάδα της Εθνικής για να λένε ότι παίζουν στην Εθνική(?).
  ————————————————————
  βιάστηκαν να ξανα ιδρύσουν την νέα, “επίσημη(?)” Εθνική ομάδα με μάλιστα σχεδόν ίδιους παίχτες, ιδρυτές και αρχηγούς. Για να γίνουν τα ίδια? Είναι τουλάχιστον αστείο-προκλητικό και γεννά πολλά ερωτήματα που θα έπρεπε να τα απαντήσουν όσοι γνωρίζουν περισσότερα επι του θέματος (ακόμα και αν δεν θέλουν να ασχοληθούν), μόνο και μόνο για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι τι συμβαίνει.

  Φαίνεται πως η Ελληνική κοινότητα battlefield δεν είναι “υγειής” (μάλλον πολύ καιρό τώρα) και αυτό είναι λυπηρό.

  Ίσως η καινούργια αρχή δεν πρέπει να γίνει για την Εθνική ομάδα αλλά γενοκότερα για την Ελληνική κοινότητα battlefield.

  – Τι θα γίνει αν φτιαχτούν άλλες 3 “official” Εθνικές ομάδες?
  – Πως ορίζεται η Εθνική για κάθε χώρα?
  – Που μπορούμε να βρούμε “επίσημες” ψηφοφορίες και τοποθετήσεις?
  – Είναι πλέον όλα άναρχα και με αντάρτικο τρόπο οριοθετεί κάποιος την ομάδα, την ευκαιρία για συμμετοχή και την ενημέρωση ή “μη!” με το έτσι θέλω? Μήπως υπάρχει κάποιος συντονισμός σε site-teamspeak που δεν το γνωρίζουν όλοι?

  Προφανώς τα ερωτήματα δεν είναι γιατί κάποιοι έχουν άνγχος για το πως μπορούν να λάβουν μέρος αλλά για το πως οργανώνεται και συντηρείται γενικότερα η Ελληνική σκηνή στο battlefield.

  Μην σκέφτεστε μόνο τις κόντρες που μπορεί να έχουν τα clan μεταξύ τους.
  Μάλλον ξεχάσαμε ότι συμμετέχουμε και παίζουμε το παιχνίδι για να περνάμε καλά και για έναν υγιή ανταγωνισμό.

 2. dfk_7677 says:

  Όσον αφορά το 1 και για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, η Πορτογαλία πρότεινε στην Εθνική μας να μετακινηθεί ο αγώνας ώστε να γίνει τελικά, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.

  Δεν ήταν σκοπός μου να δημιουργήσω εντυπώσεις, ότι μας παρακάλεσαν ή κάτι άλλο, απλά κατέγραψα τα γεγονότα.

  Ένας από τους λόγους της δημιουργίας νέου platoon, ήταν να μην βρίσκομαι εγώ μέσα, διότι ως founder δε μπορούσα να αποχωρήσω από το προηγούμενο. Σωστό βέβαια διότι δεν είμαι μέλος, captain ή manager της παρούσας Εθνικής.

  Όσον αφορά την επισημότητα ή όχι του νέου platoon της Εθνικής, αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Η ομάδα που υπάρχει ακόμα στο ESL είναι επίσημη από την άποψη ότι ο morfeakos είναι επίσημα captain.

 3. Rotser says:

  Μια διευκρίνηση
  Όποιος διαβάσει το αρχικό άρθρο, απλά καταλαβαίνει ότι η Πορτογαλία έδειξε πρόθυμη να μετατοπίσει τον αγώνα (και την τιμά αυτό) προκειμένου να μην το πάρει στα χαρτιά και να αγωνιστούν και οι δύο ομάδες κανονικά. Έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγώ.

  Προσωπική μου όμως άποψη είναι πως το γεγονός ότι δεν δεχτήκαμε, δείχνει πως “φοβόμασταν” να γίνει ο αγώνας, απο την στιγμή που το καινούργιο platoon της “Εθνικής” μάζεψε πολύ περισσότερους απο 10 παίκτες την ίδια χρονική περίοδο. (ενας αριθμός που αρκεί ώστε να διεξαχθεί κάποιος αγώνας…)

  1. dfk_7677 says:

   Ναι, αυτό έγινε, η Πορτογαλία πρότεινε αλλαγή ημερομηνίας, η δική μας Εθνική αρνήθηκε λόγω ‘άλλων προβλημάτων’.

   Δε μπορώ να ξέρω ποιοι ήταν ακριβώς οι λόγοι… Σίγουρα δεν ήταν ότι δεν υπήρχαν/υπάρχουν αρκετοί παίκτες να αγωνιστούν.

 4. kastelano-thegod says:

  Rotser φαινετε να παρακολουθεις το τι παιζει γενικα.Επειδη ομως εχω σκασει 😀 μπορεις να μας πεις ποιος εισαι ?

  1 ειναι ενα μεγαλο ερωτημα το συγκεκριμενο
  2 σαν πρωην αρχηγος της εθνικης οταν ειπα για γλαστρες εγινα κακος.
  Ελληνική κοινότητα battlefield δεν υπαρχει αλλο,μαλλον θα ξερεις και τους λογους
  οι μισοι και παραπανω που ειναι στην εθνικη δεν παιζουν καν το παιχνιδι.μην πω και για τους founders.

 5. Rotser says:

  όχι, δεν θα ήθελα να πω απο εδώ, αν δεν υπάρχει πρόβλημα

 6. PrEssurE says:

  Μπήκε και ο Alex τώρα να μας πει τα δικά του με ανώνυμο profile.
  Λες και δεν φαίνεται ποιος είναι από τον τρόπο που γράφει.
  Πφφφφ…

 7. kastelano-thegod says:

  den einai autos….:D

Leave a Reply