Εν αρχή του Battlefield γεγόνασι οι GROF

Greek Battlefield Clan History

Αυτό το άρθρο αφορά το ποια ήταν η αρχή του Battlefield σε επίπεδο clan στην Ελλάδα. Και όπως αναφέρται και στον τίτλο η πρώτη clan που ασχολήθηκε με αυτό το franchise ήταν οι Greek Operation Forces (GROF) και αποτέλεσαν έτσι την αρχή του Battlefield όσον αφορά τις clan στην Ελλάδα.

Οι GROF ήταν η αρχή του Battlefield

Οι GROF ιδρύθηκαν το Δεκέμβριο του 2003 και ως κύριο παιχνίδι τους είχαν το Battlefield 1942, τον πρώτο τίτλο της σειράς Battlefield. Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε ως τη ‘μητέρα’ clan αφού από αυτούς ξεκίνησαν αρκετές από τις υπόλοιπες.

Οι αποχωρήσεις

Έτσι και έγινε. Αρχικά τον Απρίλιο του 2005, μια ομάδα ατόμων με επικεφαλής τον DimmisMC, αποχώρησαν από τους GROF και ίδρυσαν την Athens Battlefield Clan (ABC). Δυστυχώς μερικά χρόνια μετά, οι ABC σταμάτησαν να υπάρχουν.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2005, και πάλι κάποιοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν, και με επικεφαλής τον kernelwiz, ίδρυσαν την Hellenic Elite Armed Team (HEAT).

Έτσι με την κυκλοφορία του Battlefield 2, ίσως του σημαντικότερου Battlefield στην ιστορία της σειράς, υπήρχαν 3 Ελληνικές clan. Δυστυχώς, οι μεταξύ τους σχέσεις δεν ήταν οι καλύτερες, αφού οι αποχωρήσαντες, είχαν δημιουργήσει αισθήματα προδοσίας στην ηγεσία των GROF.

Η συνάντηση

Παρόλα αυτά, υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ των αρχηγών και υπαρχηγών των 3 αυτών ομάδων, το 2006, με το σκεπτικό να γίνει ένα Ελληνικό πρωτάθλημα για το Battlefield 2. Η συνάντηση αυτή κράτησε περίπου 2 ώρες, και συζητήθηκαν πολλά θέματα, όπως το mode, οι κανόνες και η συμμετοχή άλλων ομάδων.

Δεν είναι έκπληξη βέβαια ότι δεν υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η κάθε ομάδα ήθελε ευνοϊκούς για αυτήν όρους, και το κυριότερο η κάθε μια είχε τη δική της αντζέντα για το πως έπρεπε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα.

Η πρόκληση

Μέχρι τα μέσα του 2007 είχαμε ακόμα 2 αποχωρήσεις ατόμων από τους GROF. Αυτές οι 2 ομάδες ίδρυσαν τότε τους Hellenic Phalanx (HEL-PX) και τους Greek Warriors (GW). Δυστυχώς καμία από τις 2 αυτές ομάδες δεν υπάρχει σήμερα.

Ως αποτέλεσμα υπήρξε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα των GROF, αλλά και αποστολή μαζικού e-mail προς όλα τα μέλη του forum τους, η οποία είχε τίτλο ‘Τα λαμόγια’. Στο περιεχόμενο, υπήρχαν περιγραφές για 7 άτομα που είχαν αποχωρήσει από τους GROF τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι περιγραφές βέβαια δεν ήταν διόλου κολακευτικές και θεωρήθηκαν από τους περιγραφόμενους άκρως προσβλητικές.

Εκτός αυτού, στο κείμενο υπήρχε μια πρόκληση απέναντι στις ομάδες που είχαν δημιουργηθεί, να αντιμετωπίσουν τους GROF σε οποιοδήποτε game και να υποστούν την ήττα.

Εκείνο τον καιρό η HEAT, είχε ομάδα Battlefield 2 και Counter Strike: Source και δέχτηκε να αντιμετωπίσει τους GROF.

Οι “μισθοφόροι”

Δυστυχώς και πάλι οι αγώνες δεν έγιναν. Αφενός οι GROF ουδέποτε δέχτηκαν να αγωνιστούν στο CSS, με αιτιολογικό ότι η ομάδα τους μόλις είχε δημιουργηθεί και δεν ήταν έτοιμη ακόμα.

Αντιθέτως στο BF2, οι HEAT ήταν αυτοί που δε θέλησαν να αγωνιστούν. Ως αιτιολογικό παρουσίασαν τους ‘μισθοφόρους’ των GROF. Η αλήθεια είναι ότι η ‘αμιγώς Ελληνική Ομάδα’ (αναγραφόμενο στον τότε κανονισμό των GROF), είχε προσθέσει στο roster της BF2 ομάδας της 13 κορυφαίους ξένους παίκτες. Οι φήμες λένε ότι καθένας από αυτούς πληρωνόταν με 30€ συν 20€ για τη νίκη για κάθε αγώνα που συμμετείχε.

Η εποχή του ημιεπαγγελματισμού

Οι GROF, αφότου τροποποίησαν τον κανονισμό τους, εισήλθαν σε μια εποχή ημιεπαγγελματισμού στο Battlefield 2 και το Battlefield 2142, φέρνοντας κάποια σημαντικά αποτελέσματα για την ομάδα τους. Αυτό κράτησε περίπου 3 χρόνια, και στον επόμενο τίτλο, το Battlefield Bad Company 2, δε συνεχίστηκε.

Οι H3RO squad

Οι H3RO squad δημιουργήθηκαν λίγο καιρό μετά την αποβολή του 9xiliosta από τη HEAT, που μαζί με τον Raptoras (που είχε αποβληθεί κι αυτός λόγω χρήση του fog remover), έκαναν την καινούρια αυτή ομάδα και ασχολήθηκαν με το Battlefield 2, αλλά και με μετέπειτα τίτλους.

Competitive Gaming

Δε μπορούμε να πούμε ότι μέχρι την εποχή που μεσουρανούσε το Battlefield 2 οι Ελληνικές ομάδες ήταν πολύ ενεργές στο competitive κομμάτι του παιχνιδιού. Ίσως οι ABC ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες συμμετοχές στο 8v8 Conquest ladder της Clanbase, ενώ HEAT και GROF συμμετείχαν στο όχι τόσο δημοφιλές 12vs12. Οι HEAT έκαναν επίσης κάποιες προσπάθεις στο 5v5 Infantry Only αλλά στις πιο χαμηλές κατηγορίες του Open Cup, όπου είχαν και μια κατάκτηση τίτλου.

Στην εποχή του ημιεπαγγελματισμού για τους GROF, αν και το παιχνίδι είχε αρχίσει να παρακμάζει στο competitive κομμάτι, έκαναν σημαντικές επιτυχίες.

Leave a Reply